25 Temmuz 2016 Pazartesi

Yeni Zelanda'ya Gelmenin Yolları


Bridal Veil Falls - Raglan - New Zealand
Bir ülkede immigration yani göçmenlik bürosu bulunması, elbette bu ülkenin insan gücüne olan ihtiyacını gösterir. Ancak bu ülkeler, eğitimli, sağlıklı, becerikli kimseleri seçmek isterler. Bunun karşılığında vaatleri ise standart ve nispeten güvenli bir yaşamdır.

Eğer yurtdışında yaşamayı ya da eğitim almayı düşünüyorsanız, üzerine düşünmeniz gereken pek çok konu olacaktır. Aşağıda size yolunuzu bulmanızda yardımcı olabilecek bazı bilgilendirmeler bulabilirsiniz.

Eğer 30 yaşın altında ve üniversite mezunu iseniz;
Work & Holiday vize sizin için en uygun olanı. Bununla ilgili detaylı yazı için linki tıklayınız. http://yenizelandadayasam.blogspot.co.nz/2016/01/yeni-zelandaya-work-vize.html

Student / Öğrenci vizesi ile gelmek;
Türkiye'de yurtdışı eğitim danışmanlığı veren pek çok kuruluş var. Bu kuruluşlar ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyorlar. Bu şirketler aracılığıyla sadece dil kursuna değil, bu ülkelerde ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim alabileceğiniz okullara da gidebilirsiniz. Hatta bu tür okullara gitmek eğer bu ülkelerde iş bulmak istiyorsanız sizin için daha faydalı olacaktır.
Edit : artık ben de eğitim danışmanlığı konusunda yardımcı oluyorum. Dil eğitimi, meslek okulları ile yüksek öğrenim kurumları hakkında bana da danışabilirsiniz. Bu blogun sonunda email adresimden benimle bağlantıya geçebilirsiniz.

Çalışma vizesi ile gelmek;
Bunun için elbette yeterli İngilizcenizin olması ve iyi bir CV'nizin de bulunması önemlidir. Bazen çok büyük kurumlarda tecrübeniz olmasa da, beceriniz bu ülkelerde aranan bir nitelik olabilir. İş aramak ile ilgili daha fazla ayrıntı için şu yazıya bakabilirsiniz. http://yenizelandadayasam.blogspot.co.nz/2016/07/yeni-zelanda-ve-avustralyada-is-bulmak.html

Oturum başvurusunu bulunduğunuz yerden yapmak;
Yine diliniz, eğitiminiz, bu ülkede aranan özelliklere sahip olmanız gibi niteliklerinizle Yeni Zelanda'ya gelmeden oturum başvurusunda bulunabilirsiniz. Unutmayın, bu başvuruyu yapabilmek için İngilizcenizin yeterliliğini göstermek üzere IELTS General English genel ortalamanızın 6,5 olması gereklidir. 55 yaşın altındakiler bu kategoriden başvuru yapabilir. Daha detaylı bilgi için Yeni Zelanda'nın göçmenlik sayfasına şu linkten ulaşabilirsiniz. https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/options/live-permanently

Turist vizesi ile gelmek;
Özellikle biraz İngilizcesi olan ancak İngilizceleri bir iş bulmak için yeterli olmayanlar için turist vizesi de bir seçenek olabilir. Yeni Zelanda, turist vizesi ile 3 aya kadar dil okuluna gidilmesine izin vermektedir. Turist vizesi ile ülkeye gelir, okulları burada araştırır, size en uygun olana kayıt olabilir, okul bitiminde de eğer bir meslek okuluna gitmek istiyorsanız, vizenizi öğrenci vizesine çevirebilirsiniz. Benim önerim 4 aylık turist vizesine başvurulup, üç ay İngilizce kursu, diğer bir ay da ülkenin gezilmesi olarak planlanması olur. Bu benim görebildiğim en ucuz yöntem olmasına rağmen vizenizin kısa süreli olması ve vizenizi bu süre sonunda yenileyememe risklerini içerir. Ayrıca, turist vizesiniz olduğu sürece çalışma izniniz yoktur. Öğrenci olduğunuzda ise haftalık 20 saat, okul tatillerinde ise 40 saat çalışabilirsiniz.

İş kurarak gelmek;
Ülkeye yatırım amacıyla gelmek isteyenler şu linkten kendilerine gerekli bilgiye ulaşabilirler; https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/options/start-a-business-or-invest

https://www.facebook.com/yenizelandadayasam/
https://www.instagram.com/sevgininfotogunlugu/

14 yorum:

  1. Sevgi Hanım verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Turkiyedeki tıp doktoru lisansi yeni zelanda'da geçerli mi acaba? Doktor olarak orada yaşayabilmek için neler gereklidir?
    Iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşağıdaki linki incele istersen. belki hala bir şansın vardır.

      https://onedio.com/haber/yeni-zelanda-ucuk-maas-bol-bol-tatil-bu-is-imkani-tum-hayallerinizi-bir-araya-topluyor--682031

      Sil
  3. Yeni Zelanda'da mevcut eğitiminizin geçerli olup olmadığını degerlendirmek için NZQA - New Zealand Qualifications Authority'ye başvuru yapmanız gerekir. Bildiğim kadarıyla doktorların academic IELTS sınavından oldukça yüksek bir puan alması isteniyor ve bu ülkede direk doktorluk yapmaya başlamak pek de kolay olmuyor. Sanıyorum bir doktor için bu ülkelere gelmenin en mantıklı yolu doktora başvurusu ile üniversitelere kabul edilmek yolu ile olabilir. Doktoralar için burs bulmak çok da zor gibi görünmüyor.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, ben aslında Avustralya yı düşünüyordum ama NZ de bana cok mantıklı geldi. Ben ve kızım Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız,eşim ise başka ülke vatandaşı. Biz oraya turist vizesi ile gelsek daha sonra bunu sadece eşimi ingilizce kursuna kayıt yaptırıp kendime de üniversite veya mesleki eğitim veren bir okula kayıt yaptırarak orada kalmayı sağlayabilir iyim? Burada ucak teknisyeni olarak calısıyorum. Turist vizesi ile gelip orada iş bulup kalma olayı mümkün mü? Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette burada turist vizenizi öğrenci vizesine çevirmeniz mümkün olabilir. Turist vizeniz ile ya da gelmeden de iş arayabilirsiniz. Eğer bulduğunuz iş sizin vizenizi de destekliyorsa neden olmasın.

      Sil
    2. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz yolu deneyeceğim. Selamlar.

      Sil
  5. Yeni zelandaya Flight attendant olarak gelmek münkün mü? mümkün ise kaç yıllık iş deneyimi gerekli? 28 yaşındayım. biri 2 yıllık diğeri 4 yıllık olmak üzere iki üniversite diplomam var ve yakında IELTS sınavına gireceğim. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. 3 ay turist vizesi ile gelip dil okuluna gidilirse max ne kadar harcama yaparız bu konuda bi bilgi verebilir misiniz ona göre bütçe ayarlamaya çalışacağım

    YanıtlaSil
  7. 43 yaşında dil kursuna gidilebilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın! Öğrenmenin yaşı yoktur.

      Sil
  8. Merhabalar biz 4 kişilik bir aileyiz eşim 44 ben 41 yaşındayım eşimin ingilizcesi 7-7,5 düzeyinde avustralyayi denedik bireysel başvuru yapamıyoruz sponsor gerekliymis eyalet veya şirket eşim makina mühendisi fakat 17 yıl dır satın alma müdürü olarak çalışıyor yeni zelanda için de şartlar aynı mi dir nereden bakabilirim birde ailecek gelsek eşim mastır veya varsa bir post graduet programına yazilsa ı hafta 20 saat çalışırken diğer eşe çalışma hakkı var mı çocuklar devlet okuluna gide biliyor mu (üç retsiz) birde bu 2. Yolu secersek yaşınız daha da ilerliyor gocmenlik başvurusu için eknpuanlar alabiliyor muyuz biraz uzun sordum ama kusura bakmayın bu konularda bilginiz varsa cevap yazar şansız sevinirim

    YanıtlaSil
  9. Mrb ben 40 yasindayim asciyim ve yeni zelanda calismak istiyorum orda resturanti olan yardimci olabilirmi bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mesajınızı facebook sayfası üzerinden yazarsanız, daha etkili olabilir. https://www.facebook.com/yenizelandadayasam/

      Sil