15 Kasım 2015 Pazar

Auckland'da Sosyal Ortam - Meetup

Auckland, şehrin kuzeyinden bakınca harika bir silueti olan çok güzel ve küçücük sayılabilecek bir şehir. Nüfusu yaklaşık bir buçuk milyon ancak şehrin çok katlı olmayan, bahçeli evleri dolayısıyla şehir oldukça geniş bir alana yayılmış durumda. Bu nedenle şehir merkezi neredeyse deniz kenarından yukarı bir yokuş şeklinde uzanan Queen Street'den ibaret. Sehir merkezi oldukça canlı ve daha çok bir Asya şehri izlenimi veriyor. Özellikle ciddi bir Çinli nüfusu var Yeni Zelanda'nın ama bu şehir içi görüntü daha çok Auckland'a öğrenci olarak gelen çok sayıdaki Asyalı'dan kaynaklanıyor. Aslında siz gözünüzle pek çok kimsenin kimliğini ayırt edemeseniz ve ilk bakışta bir Asya şehri diye düşünseniz de insanlarla konuşmaya başladığınızda herkesin nasıl da başka bir yerlerden geldiğini görüyorsunuz.

Genel olarak Yeni Zelanda ama özellikle Auckland gerek çalışmaya, okumaya ya da yaşamaya gelen her milletten insanla dolu. Eğer başka kültürler ilginizi çekiyorsa burası sizin için ideal yer. Her tanıştığınız kişi sizi başka bir deneyime götürüyor ve bana sorarsanız bu çok keyifli.

Elbette ülkelerini, arkadaşlarını, ailelerini bırakıp buraya gelen bu insanların bir arkadaş oluşturma ihtiyacı var. Ayrıca hali hazırda yeni insanlarla tanışmak, sosyalleşmek isteyenler de eklenince bu sosyalleşme amacına yönelik pek çok alternatif gelişmiş. Bunlardan bir tanesi geniş grup yelpazesi ve sizin kendi grubunuzu yaratmanıza imkan vermesiyle oldukça kullanışlı ve aktif olan meetup grup web sayfası. Türkiye'de de meetup organizasyonları olduğunu gördüm ancak ne kadar aktif bilemiyorum.

Aklınıza gelebilecek neredeyse her türlü ilgi alanına hitap eden organizasyonlar meetup içinde bulunuyor ama eğer sizinki yoksa siz de kendi grubunuzu oluşturabilirsiniz. Hatta var olan bir oluşuma alternatif de olabilirsiniz.

Gruplar içinde en aktif olan ve en çok üyeye sahip olanlar genellikle gezi grupları. İyi bir kondisyon gerektiren hiking sporuna bir süre devam ederseniz, kondisyonunuz yoksa da oluyor. Hem spor yapmak, hem Yeni Zelanda'nın güzelliklerini görmek, bir yandan da yeni insanlarla tanışmak...  E daha ne olsun.

Gezilere katılabilmek için meetup web sayfasına üye olmanız ve katılacağınız grubu seçmeniz gerekiyor. Size aktivitelerle ilgili gelen e-posta gönderilerinden de size uygun olanı seçiyorsunuz. Geziye katılacaksanız bilgilendirme kısmını okumayı unutmayın. Ayrıca arabanız yoksa da dert etmeyin, gezi noktalarına gidiş arabası olanlarla organize ediliyor.

Yürüyüşler sırasında yanınıza kim denk düşerse onunla üç beş kelime konuşmak, ilgi çekici bir muhabbete her an dönüşebilir. Şöyle örnek verelim, aynı gün Iraklı, onsekiz yıldır bu ülkede yaşayan bir ortopedi cerrahı ile, Fransa'nın Brittany bölgesinde yaşayıp Breton dili çalışmış bir Bretonla, aslen Güney Koreli olup çocukluğundan beri bu ülkede olup iki gün önce üniversiteyi bitirmiş biri ile tanışabilirsiniz. Aslında bundan çok daha fazlası...

https://www.facebook.com/yenizelandadayasam/
https://www.instagram.com/sevgininfotogunlugu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder