21 Ocak 2016 Perşembe

Cape Reinga ve 90 Mile Beach

Cape Reinga, Yeni Zelanda'nın en kuzey noktası ve iki okyanusun, Tazman Denizi ve Pasifik Okyanuslarının birleştiği ve bu birleşmenin gözle görülebildiği yer. Oldukça turistik ama kesinlikle görmeye de değer. Auckland'dan arabayla beş buçuk saatte bu noktaya varılabilir.

Yeni Zelanda'ya gelen bir ziyaretçinin yapacağı gezinin kesin güzergahlarından biri Cape Reinga olacaktır. Buraya ulaşmak için 90 miles beach mutlaka görülür ki adına rağmen uzunluğu 55 mil, diğer bir ölçü ile 88 km'dir. 90 mile beach fotoğrafta adanın sol tarafındaki uzun sahildir. Genellikle pek dalgalı olan denizi yüzmeye pek uygun sayılmaz. Zaman zaman sörfçüleri konuk etse de Yeni Zelanda'nın tüm batı sahili gibi oldukça tehlikelidir.

Yeni Zelanda'da suda yüzmeyi değil ama dalgalarla oynamayı öğrenmek kaçınılmaz. Kendinize edineceğiniz küçük bir dalga sörf tahtası vücudunuzla dalga üzerinde kaymanıza yardımcı olur ve daha çok keyif alabilirsiniz.

90 Mile Beach'den bir kare.

Cape Reinga. Sol köşeye yakın gördüğünüz yeşilimsi su Tazman Denizi, onun ve fotoğrafın yukarısı ve sağında kalan kısım ise Pasifik Okyanusu.

Cape Reinga Feneri

Bu fotoğraf da Cape Reinga'dan sağa döndüğünüzde göreceğiniz müthiş tatlı koy


https://www.facebook.com/yenizelandadayasam/
https://www.instagram.com/sevgininfotogunlugu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder