20 Ocak 2016 Çarşamba

Yeni Zelanda'da Kamp Yapmak - Bir kamp alanı Maitai Bay

Yeni Zelanda, kelimenin tam anlamıyla bir kamp yapma ülkesi. Çadırı, uyku tulumu olmayan yok gibi. Ülkenin ana gelir kaynaklarından biri de turizm olunca, ülke yönetimi, hem ülkenin genel yapısını bozmayacak, hem de ülkeyi gezmeye imkan verecek kampçılığı destekliyor gibi görünüyor. Böyle olduğunu yapılan düzenlemelerden ve bilgilendirmelerden anlamak mümkün.

Özel girişimcilerin kamp hizmeti veren işletmeleri yanında devlet de kamp hizmeti sunuyor ve belirtmeliyiz ki devletin bu hizmeti verdiği yerler çok güzel ve koruma gerektiren alanlar. Bu zorlu koruma işini de devlet bir yandan görevi olarak da üstleniyor.

Özel işletmeler içinde sanırım en çok bilineni ve benim de servisini iyi bulduğum Top 10 holiday parks adındaki işletme. Kamp alanları dışında, yerine göre çeşitli düzeylerde kabinler de sunuyorlar.

Devlet işletmelerine doc camping deniyor. DOC'un açılımı department of conservation oldukça anlamlı değil mi? Doc camping servislerine ve bu servislerin nasıl kullanılacağı hakkındaki detaylı bilgilere internetten araştırdığınız bölgenin websayfası aracılığıyla erişmek mümkün. Ayrıca web sayfalarında pdf formatında yazdırabileceğiniz broşürler bulabilirsiniz.

Neredeyse bütün kamp alanları rezervasyonla çalışıyor, gittiğinizde boş yer bulabileceğiniz alanların sayısı sınırlı. Kamp alanlarında minimum servis veriliyor. Mesela yaz kamplarında elektrik sağlanmıyor ve duşlarda sıcak su verilmiyor.

Bu yaz gidip boş yer bulamadığımız ama deniz kıyısının bizi büyülediği bir yerdi Maitai Bay. Maitai Bay, ülkenin kuzey ucuna yakın Karikari yarımadasının tepesinde bulunuyor. Bu güzel koydan bazı fotoğraflar;










https://www.facebook.com/yenizelandadayasam/
https://www.instagram.com/sevgininfotogunlugu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder