20 Ocak 2016 Çarşamba

Batı Kıyı Kasabası Raglan

Raglan, Yeni Zelanda'nın kuzey adasında, batı sahilindeki küçük kasabalarından biri. Upuzun kuzey adanın biraz ortalarında yer alıyor. Zelanda'nın en büyük şehri Auckland'dan yaklaşık iki saatlik bir araba yolculuğuyla bu sevimli kasabaya ulaşılabiliyor.

Raglan'da yaklaşık iki, üç bin kişi yaşıyor ve haliyle oldukça küçük, yine de pek çok ziyaretçisi oluyor. Ününü dalgalı ve sörf yapmaya müsait denizine borçlu.

Kasabaya girdiğinizde sörf yapanları, yanlarından ayırmadıkları sörf tahtaları ve sporcu vücutlarından hemen ayırt ediyorsunuz. Süreğen ziyaretçilerden olsa gerek Raglan'ın merkezinde oldukça şirin kafeler ve butik mağazalar var. Sörf öğrenmek isterseniz, planınızı bir gün önceden yapıp kayıt olsanız iyi olur.

Raglan'ın tepelerinde hiking yapılabilecek bir iki parkur bulunuyor. Bu parkurlar için zamanınızı iyi ayarlamak gerek. Gidiş dönüş beş altı saati bulabilecek yürüyüşler için hazırlıklı olmak yerinde olur.

Birkaç fotoğrafla belki Raglan daha iyi anlatılır.

Bu fotoğrafı yürüyüş için sahil kenarından yarım saat kadar güneye gidip arzbayı bıraktığımız yerdeki izleme noktasından çektim. Bu balkonun altı yaklaşık iki yüz metrelik bir uçurum.


 Bu fotoğraf yarım saat, kırkbeş dakika tepeye doğru yürüdükten sonra çekildi.

Rüzgarın ağaçları böyle acaip şekillere sokmasına bayılıyorum :)

Yeni Zelanda'da yol yaparken göreceğiniz klasik görüntü. Noktamsı beyazlıklar koyunlar.

 Gördüğüm en güzel şelale. Raglan'a 13km uzaklıkta, izlemesi büyüleyici, çok güzel bir şelale.

Ve Raglan'ın merkezinde, sahil kıyısında bir çömlekçi, atölye her zaman ziyaretçilere açık.

Daha fazla bilgi için bu link de yardımcı olabilir. http://raglan.org.nz

https://www.facebook.com/yenizelandadayasam/
https://www.instagram.com/sevgininfotogunlugu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder