11 Kasım 2016 Cuma

Yeni Zelanda'da Kendini Güneşten Koru!


Yeni Zelanda'nın havası temiz, güneş ışınlarını kesecek kurşun yüklü kirli bulutları yok. Ayrıca üzerindeki ozon tabakasının inceliğinin de güneş ışınlarının daha güçlü yansımasına neden olduğu sanılıyor. Kısaca iklimi çok sıcak olmasa da  çok güçlü güneş ışınlarına sahip Yeni Zelanda. Sizi güneş kremi kullanmanız konusunda uyaran yazılar ve halka ücretsiz sunulan güneş kremlerini halkın kullanımına açık yerlerde görmeniz muhtemel.


Maalesef bu güzel ülke dünyanın en yüksek cilt kanseri oranlarına sahip. Bu yüzden bu konuda özellikle Eylül'den Nisan ayı sonuna kadar ve sabah 10'dan akşam üzeri 4'e kadar güneş kreminizi kullanmanızı ve yanınızda bulundurmanızı öneririz.

Bu söylediklerimizin tamamının Avustralya için de geçerli olduğunu hatırlatırız.

Kendinizi güneşten korumanız için şunlar öneriliyor.

* Güneşe maruz kalacağınız ortamlarda teninizi kapatacak giysiler giyin.
* En az +30 korumalı güneş kremi kullanın
* Geniş kenarlıklı şapkalar kullanın.
* Güneş gözlüğü kullanın.


Pek çok güneş kremi ve güneş gözlüğü cancer society organizasyonu tarafından kontrol edilip tavsiye ediliyor. Bu ürünlere bakabilirsiniz.


Ayrıca Yeni Zelanda'nın erken tanılara imkan veren şu uygulamasından da haberdar olsanız iyi olur.
Firstcheck NZ isimli uygulamayı telefonunuza indirip şu adımları izleyerek cildinizde oluşan benlerin erken teşhis edilmesini sağlayabilirsiniz. İzleyeceğiniz adımlar şunlar;
* Firstcheck NZ uygulamasını indir
* Şüphelendiğiniz benin iki-üc fotoğrafını çekin
* Yeni Zelanda'daki bir cilt doktorunu seçin
* $19.95'lık ödemenizi yapın.
* Sonuçlarınız 72 saat içinde size bildirilecek.


https://auckland-northland.cancernz.org.nz/en/?divisionId=17&centreId=1
http://www.firstcheck.co.nz/?gclid=Cj0KEQiA9ZXBBRC29cPdu7yuvrQBEiQAhyQZ9Kiw2OOf5-kC8c8qyTcv2CPRlUu-01L0Vkn6KrDzB0YaAgZq8P8HAQ

https://www.facebook.com/yenizelandadayasam/
https://www.instagram.com/sevgininfotogunlugu/

2 yorum:

  1. Çok güzel bir blog hazirlamissiniz gercekten tesekkur ederim. Ben yeni zelandaya gelmek icin hazirlaniyorum. Oranin internet erisiminin cok kotu oldugunu duydum bu dogru mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. İnternet sanıyorum hız bakımından Türkiye'nin bir tık gerisinde ama gayet iyi. Burada neyin gelişmiş neyin gelişmemiş olduğunu görünce şaşıracaksınız. :)

      Sil