22 Ekim 2016 Cumartesi

Yeni Zelanda'nın Başkenti - Wellington

Wellington, Yeni Zelanda'nın kuzeydeki adasının en güney ucunda konumlanıyor.  Antraktika'ya bakan konumu ve önünü kapatan herhangi bir engel olmaması nedeniyle de dünyanın en rüzgarlı şehirlerinden biri olarak biliniyor.

Kuzey adanın Auckland ve yukarı kısmı ılıman tropikal iklime sahipken adanın aşağılarına indikçe iklim yerini kıyılarda denizsel, rüzgarlı ama daha az nemli bir iklime bırakıyor. Sıcaklıklar Ekim Nisan arasında 17 ila 21 derece arasında seyrederken, kışları kısa, ülkenin kuzey kısmına göre biraz daha soğuk ama hiçbir zaman aşırı soğuk olmuyor.

Ülkenin başkentliğini yapan şehrin nüfusu yaklaşık dörtyüzbin dolayında ve yaklaşık bir buçuk milyon nüfuslu Auckland şehrinin ardından ülkenin en büyük ikinci şehri ünvanını alıyor. Auckland daha çok sağladığı iş imkanları, üniversiteleri ve ikliminin cazibesi nedeniyle daha fazla uluslararası nüfusu kendine çekerken, Wellington biraz daha az uluslararası, başkent olması nedeniyle biraz daha takım elbiseli ve yerleşimi, mimarisi ve çehresi ile Auckland'a göre daha çok Avrupa şehirlerini anımsatan bir şehir.


Şehir merkezinde Te Papa Müzesi, şehrin içinde sanat kokan Cuba Street, yine şehir içinden kullanılabilen tarihi tren ve bu trenle ulaşılabilen Botanik Garden, çok uzağa gitmeden şehrin 360 derece manzarasını izleyebileceğiniz Mount Victoria çok yakındaki aktiviteler. Wellington her yerin birbirine yakın olduğu şehirlerden. Yürüyerek ya da bir vespayla hayatını sürdürmek bu şehirde bir tercih olabilir.

Brooklyn Rüzgar Gülünden görünüm - Wellington - photo by Sevgi Ikinci


Mount Victoria'dan görünüm - Wellington - photos by Sevgi Ikinci

Mount Victoria'dan görünüm - Wellington - photos by Sevgi Ikinci

Mount Victoria'dan görünüm - Wellington - photos by Sevgi Ikinci

Mount Victoria'dan görünüm - Wellington - photos by Sevgi Ikinci
https://www.facebook.com/yenizelandadayasam/
https://www.instagram.com/sevgininfotogunlugu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder